Windpark Etten-Leur

Tweede generatie vervangt 5 windturbines 

Opa en oma Rommens hadden een vooruitziende blik en plaatsten 17 jaar geleden als eersten in de regio 5 windturbines op eigen terrein. Inmiddels zwaait de volgende generatie de scepter over het boerenbedrijf in Etten-Leur. Op Valentijnsdag ondertekenden zij de contracten voor aanschaf en het onderhoud van de 3 nieuwe Vestas windturbines en een dag later voor de funderingen en aansluiting op het elektriciteitsnet. De nieuwe windturbines worden hoger, stiller en efficiënter en leveren ongeveer 2x zoveel energie als de huidige turbines. Dat is fijn voor de omgeving en de derde generatie, die in de toekomst het roer overneemt.

“Ondernemen in wind vereist nog steeds een pioniersgeest. Het bereiken van de realisatiefase voelt als het zien van de finish van een marathon. We zijn vermoeid, maar opgeladen voor de laatste fase”, aldus dochter Jolanda Rommens.

BLIX leidde in opdracht van en samen met Renewable Energy Factory het selectieproces en het uitonderhandelen van de turbine- en civiel-elektrische contracten. 

Windpark Etten-Leur impressie toekomst (2017)

Windpark Etten-Leur impressie toekomst (2017)

Windpark Etten-Leur tekenen contracten (2019)

Windpark Etten-Leur tekenen contracten (2019)