Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)

Contract- en projectmanagement voor de verzameling van site data voor offshore windgebieden Borssele, Hollandse Kust (zuid, noord en west)

BLIX ondersteunt Rijksdienst voor Ondernemend Nederland met het contract- en projectmanagement, het voorbereiden van EU tenders en de coördinatie van de offshore surveys en studies. Daarnaast schrijft BLIX mee aan de Project & Site Descriptions die de ontwikkelaars krijgen als zij deelnemen in de biedingen op de kavels. 

In de afgelopen jaren werd site data verzameld voor projecten Borssele, Hollandse Kust (zuid) en Hollandse Kust (noord), locaties waar in totaal voor meer dan 3.500 MW aan windenergie gerealiseerd zal worden. Na deze succesvolle campagnes is BLIX aangesteld om ook de campagne voor Hollandse Kust (west) te leiden, een locatie waar circa 1.400 MW opgesteld zal worden. 

De resultaten van de studies vormen voor de ontwikkelaar een informatiepakket van de water-, wind- en golfcondities in het windgebied. Dit heeft als doel voor de overheid: een competitieve bieding van commerciële partijen in de tenderfase.

Ruud de Bruijne, projectmanager van RVO: “Wij zijn blij dat BLIX ons ondersteunt, omdat zij een goede reputatie in de markt hebben. Dat maken zij nu waar. Zij laten zien snel te kunnen opereren en passen hun kennis en ervaring breed toe binnen dit project.”

Bron: RVO.nl

Bron: RVO.nl