Hai Long Project (2a, 2b en 3)

Taiwan: 1044 MW capaciteit offshore

In 2018 heeft het Taiwan Bureau of Energy 300 MW capaciteit (Hai Long 2a) en later dat jaar nog eens 744 MW capaciteit (Hai Long 2b en 3) mogelijkheid tot ontwikkeling van windenergie op zee gegund. Alle drie de kavelposities op zee zijn gegund aan het samenwerkingsverband van Northland Power Inc. uit Canada en Yushan Energy Co Ltd. uit Taiwan.

Sinds 2018 werkt BLIX in opdracht van Northland Power aan Contract and Balance-of-Plant (BOP) management in Taiwan. In oktober 2019 is het eerste Preferred Supplier Agreement (PSA) getekend met het in Taiwan gevestigde CSBC DEME Wind Engineering (CDWE) voor de BOP voor Hai Long 2a.

Hierdoor wordt het project gezamenlijk ontwikkeld en het gebruik van het lokale netwerk in Taiwan geoptimaliseerd tot Financial Close. De installatie van offshore-installaties zal naar verwachting in 2023 beginnen.

Rol van BLIX in het project

Binnen het project is BLIX verantwoordelijk voor het management van het Balance Of Plant (BOP) pakket. Dit pakket bestaat uit het EPC voor de fundaties, inter-array en export kabels, transport en installatie van de windturbines en het offshore substation (OSS). Het managen van en onderhandelen over het BOP Contract door de BLIX Contractmanager leverde een Preferred Supplier Agreement (PSA) met CDWE op.

Naast het BOP Package management, zal BLIX verantwoordelijk zijn voor het management en contracteren van de bodemonderzoek campagnes welke uitgevoerd zullen worden in 2020. Tot slot heeft BLIX bijgedragen aan het project met interface management, opstellen van BOP scope documenten, elektriciteitsnetwerk expertise en ondersteuning bij overig contract management voor de op land onderdelen.

In 2018 heeft BLIX Northland Power ondersteund bij het winnende bid voor het Hai Long project.

Nieuws 2018 >>

Nieuws 2019 >> 

Hai Long 2a kavel; Ontwikkelaar Northland Power

Hai Long 2a kavel; Ontwikkelaar Northland Power