Windturbine Package Manager Onshore & Offshore Windenergie

Ben jij de Windturbine Package Manager die namens onze klanten on- en offshore windturbines contracteert en neerzet?

BLIX zoekt een ingenieur met kennis van en ervaring met de tendering, contractering en bouw van windturbines voor on- en offshore windprojecten. Jij wordt bij BLIX als Windturbine Package Manager verantwoordelijk voor het opstellen van technische specificaties, het uitonderhandelen van contracten en het begeleiden van de installatie van de windturbines die Nederland helpen de doelstellingen in het Energieakkoord te behalen. Is windenergie jouw passie en wil je meewerken aan aansprekende windprojecten? Lees verder en reageer.

Jouw functie

De Windturbine Package Manager is bij BLIX verantwoordelijk voor de windturbine scope in kleine en grootschalige windmolenparken. Vanaf de initiatieffase, richting het bereiken van ‘financial close’ tot en met de bouwfase werk je, afhankelijk van de fase waarin het project zich bevindt, aan:

 • het opstellen van de specificaties voor de tender. Deze specificaties zijn gebaseerd op de omgevingscondities, vereisten in de vergunning, (milieu)onderzoeken en ontwerpstudies;
 • het opstellen van de randvoorwaarden en de uitgangspunten van het ontwerp die van invloed zijn op de specificaties;
 • het vaststellen van interfaces met funderingen en elektrische infrastructuur, waarbij je overlegt met partijen over aansluitingen op die interfaces;
 • het beoordelen van de aanbiedingen op specificaties en verwachte prestaties. Daarmee geef je input aan de dialoog met marktpartijen om tot een overeenkomst te komen;
 • het uitonderhandelen van het contract (samen met een contractmanager);
 • de ontwerp- en realisatiefase waarin je de vinger aan de pols houdt en waarbij je de turbine leveranciers toetst op het geleverde resultaat en bijstuurt waar nodig.

De nadruk in bovenstaande taken hangt sterk af van de fase waarin het project zich bevindt waaraan je werkt. In deze rol rapporteer je aan de Technisch Projectmanager van BLIX of van de Klant.

Je hebt:

 • WO of HBO opleiding in Techniek (bijvoorbeeld elektrotechniek, lucht- en ruimtevaart, werktuigbouwkunde, technische bedrijfskunde);
 • Minimaal 5 jaar werkervaring als ingenieur waarvan minimaal 2 jaar in windenergieprojecten;
 • Kennis van windturbines onshore en/of offshore;
 • Kennis van branche specifieke contractvormen (bijvoorbeeld FIDIC) en / of specifieke windturbine contracten;
 • De ambities om je kennis te delen en een actieve rol te vervullen in projecten van BLIX.

Je bent:

 • Zelfstandig en in staat je eigen weg te vinden in complexe projecten;
 • Communicatief vaardig, in woord en geschrift, zowel in de Engelse als Nederlandse taal;
 • Proactief, initiatiefrijk en zoekt zelf naar oplossingen;
 • Klant- en resultaatgericht;
 • Netwerkvaardig.

BLIX Consultancy

BLIX Consultancy BV is een onafhankelijk adviesbureau actief  in windenergie op land en op zee. Wij adviseren ontwikkelaars, investeerders en ‘asset owners’ in de windenergiemarkt door het integreren van kennis en ervaring uit alle fasen van de levenscyclus van een windenergieproject. De fasen en activiteiten waarbij de gezamenlijke kennis en ervaring van het BLIX team goed tot zijn recht komen zijn haalbaarheid, ontwikkeling, engineering, contracteren, constructie, beheer en onderhoud. BLIX levert interim project- & contractmanagement, bouwmanagement, inspecties, due diligence, O&M advies en strategisch advies.

Onze markt

BLIX is actief in nationale en internationale windenergieprojecten. Klanten van BLIX zijn eigenaren van duurzame windenergieprojecten, zoals RWE, Eneco, Northland Power, Macquarie Capital, Vattenfall, Siemens, DEME, HVC, Zeeuwind, Deltawind, Krammer, E-Connection, Raedthuys, Belwind, Prinses Amalia wind farm, en andere stakeholders, zoals TenneT, RVO, Energy Valley, Ministerie van Economische Zaken en Financiën. Voor uitgebreide informatie over de rol van BLIX in projecten en voor concrete referenties lees hier verder.

Wat biedt BLIX?

Voor de juiste kandidaat bieden we een meer dan uitdagende werkomgeving in een deskundig team dat werkt aan aansprekende windenergieprojecten. Door uitstekende referenties en de reputatie in de markt, wordt BLIX veel gevraagd voor complexe grote projecten waar jij snel in ervaring kunt groeien tot een gevraagd deskundige in de windenergiemarkt. Uiteraard sluit de geboden beloning aan bij jouw niveau en toegevoegde waarde.

Reageer

Ben jij overtuigd dat je in het BLIX-team past? Laat het ons weten en stuur je cv met toelichting naar manon@blix-bv.com. Wil je eerst meer weten over hoe BLIX in jouw toekomst past, kijk dan op BLIX of bel BLIX via +31 (0)30 737 0544 en informeer bij Manon Dikhoff.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.