NERO mandateert BLIX om co-investeerders te vinden

voor een 1000 MW windontwikkeling in Roemenië.

NERO, wat staat voor ‘Nederland – Roemenië’, ontwikkelt drie vergunde windparken in Roemenië met in totaal een capaciteit van 1000 MW. Deze onshore windparken zullen direct op het nationale high voltage grid aangesloten worden en zullen jaarlijks naar verwachting ongeveer 3 Terawatt uur (TWh) duurzame energie leveren aan het Europese grid vanaf 2020.

Gauthier van Weddingen, CEO van NERO: "Het NERO project is volledig vergund, maar er is kapitaal nodig om het project naar Financial Close te trekken. We staan open voor investeerders die kapitaal in willen brengen en om samen het project te ontwikkelen met ons. We zijn blij met de ondersteuning van BLIX om het project te structureren en te helpen zoeken naar co-investeerders.

BLIX helpt NERO om het project te structureren door een ontwikkelplan, een financieel model en een Informatie Memorandum op te stellen. Vervolgens is BLIX gemandateerd om co-investeerders te zoeken in het project en heeft de leiding gekregen over het uitvoeren van de tender voor de windturbines.

Albert van der Hem, directeur van BLIX: “NERO heeft een hoge potentie. Het heeft de omvang van een offshore windproject, maar het is veel goedkoper te realiseren. NERO is een fijn team om voor te werken we zijn er trots op hun consultant te zijn.”

Lees hier het persbericht van NERO.