Expertise uitgebreid

BLIX heeft twee nieuwe ervaren consultants

Deze zomer startte Mark Duppen als senior projectmanager bij BLIX. Sindsdien werkte hij als package manager in twee offshore windprojecten, aan een onshore due diligence voor een Belgische ontwikkelaar en begeleidt een metocean meetcampagne voor RVO. Daarnaast willen we u voorstellen aan Michiel Oosterhaven, een projectontwikkelaar windenergie met meer dan 15 jaar ervaring. Hij heeft zich als associate gebonden aan BLIX. De vraag van klanten naar onshore en offshore ontwikkelexpertise neemt toe. BLIX groeit mee zowel in het vaste team als via associates. De kennis die BLIX in huis haalt met deze twee heren, is een aanwinst niet alleen voor BLIX maar ook voor onze klanten.

Mark Duppen - Senior projectmanager

Vliegende start

Voorheen was Mark Duppen werkzaam als project manager in de olie en gasindustrie bij Vopak en werkte eerder als offshore field engineer bij Schlumberger. Zijn project management en offshore ervaring zet hij nu in voor verschillende windprojecten bij BLIX. Mark startte met een onshore due diligence, begeleidt op dit moment een metocean meetcampagne en werkt mee aan het voorbereiden van een offshore wind tender in Nederland. Dat is wat je noemt een vliegende start.

Duurzame keuze

Mark Duppen: “Voorheen heb ik als ingenieur gewerkt op olie- en gasplatformen op de Noordzee en in Vietnam. Het leven offshore is reuze interessant en de zee blijft me fascineren. Al snel kwam het besef dat ik liever voor een duurzame industrie wilde werken. Ik heb vervolgens voor Vopak gewerkt en dampverwerkingssystemen ontwikkeld en gebouwd. Totdat de kans zich voordeed dat ik voor BLIX kon gaan werken en mijn energie nu kan richten op windprojecten. Wederom offshore, maar nu duurzaam."

Michiel Oosterhaven - Associate consultant

Onshore projectontwikkeling

Michiel Oosterhaven is een ervaren projectontwikkelaar voor wind op land en zee. Hij brengt complexe windprojecten succesvol naar realisatie. Zijn kennis en ervaring rijkt van initiatie tot en met de bouwbegeleiding. Michiel Oosterhaven is een zzp-er, maar heeft al voor meerdere projecten met BLIX samen gewerkt. Dat is wederzijds goed bevallen, want hij besloot zich als associate aan te sluiten.

Drijfveer

Michiel Oosterhaven vertelt: “Ik geloof in het werken in een team van professionals, zodat gebruik gemaakt kan worden van ieders kennis en ervaring om gezamenlijk een optimaal resultaat te bereiken. Dit team vind ik bij BLIX. Ook geloof ik in de energietransitie. Door het werken aan windprojecten lever ik een bijdrage aan verdere verduurzaming van de energievoorziening.”