De turbine overdracht voor Westfrisia is een feit

Bouwmanagement en inspecties afgerond

Nieuw in bedrijf de vijf Enercon E-92 turbines voor Windpark WestFrisia; bouwmanagement en inspecties afgerond.

Op 3 april was de officiële overdracht van de 5 Enercon E-92 turbines voor Windpark WestFrisia. BLIX leidde het bouwmanagement en deed de finale inspecties.

Windpark Westfrisia is een initiatief van Windpark Westfrisia B.V., deze entiteit bestaat uit een aantal regionale ondernemers en de Westfriese Windmolen Coöperatie (WWC). De Westfriese Windmolen Coöperatie (WWC) heeft 145 leden (begin 2019), waarvan een groot aantal in de gemeente Medemblik woont. Doel van de coöperatie is het bevorderen van het gebruik van windenergie en de beste manier hiervoor is zelf windmolens plaatsen. De WWC is in het bezit van vier windmolens die goed zijn voor de energieleverantie van ongeveer 175 huishoudens. 2 van de windmolens zullen uit bedrijf genomen worden als Windpark Westfrisia in bedrijf genomen wordt.

De WWC is een vereniging, geen commerciële instelling, waar de leden samen beslissen over de opbrengsten. Een groot deel van de opbrengsten is de afgelopen jaren beschikbaar gesteld voor het subsidiëren van duurzame energie. Hierdoor konden inwoners van West-Friesland voor ongeveer 1 miljoen euro zonnepanelen, zonneboilers, isolatiematerialen en warmtepompen aanschaffen.

www.windparkwestfrisia.nl