BLIX & partners ondersteunen RVO.nl met advisering bij grondonderzoeken voor Hollandse Kust (west)

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) heeft BLIX & partners de opdracht gegund voor expert support bij de soil investigations voor het offshore windgebied Hollandse Kust (west). Het gaat om het begeleiden van de geofysische survey, de geotechnische survey en de morfodynamische studie. Met deze opdrachten speelt BLIX wederom een rol bij de verzameling van site data ter voorbereiding op de Nederlandse offshore tenders.

Sinds 2014 levert BLIX aan RVO.nl ondersteuning op het gebied van contract- en projectmanagement voor het verzamelen van site data. Eerder deed BLIX dit voor de offshore windgebieden Borssele,  Hollandse Kust (zuid) en Hollandse Kust (noord). Het blijft een uitdaging om continu de kwaliteit van de datasets te verbeteren voor de ontwikkelaars. De resultaten van de studies vormen voor de ontwikkelaar een informatiepakket van de grond-, water-en windcondities in het windgebied ter voorbereiding van de tender. Voor de huidige opdracht zal BLIX ook de kwaliteitscontrole van de grondonderzoeken verzorgen. Hiervoor werkt BLIX samen met o.a. Reynolds International, Wind Support, RPS, Periplus en Marine Geological Advice.

Matté Brijder van RVO.nl: ”Wij zijn blij dat BLIX ons met een gebalanceerd team van experts van ondersteuning zal voorzien voor de grondonderzoeken van Hollandse Kust (west). We hebben er alle vertrouwen in dat we samen met BLIX er weer in zullen slagen de datasets voor ontwikkelaars te verbeteren”.

De Nederlandse overheid presenteerde onlangs de Routekaart Windenergie op zee 2024-2030, met plannen voor de ontwikkeling van 7 GW nieuwe offshore windcapaciteit in 2024-2030. De Routekaart bevat drie nieuwe windgebieden: Hollandse Kust (west), Ten noorden van de Wadden en IJmuiden-Ver. Voor meer informatie https://offshorewind.rvo.nl. Persvertegenwoordigers kunnen contact opnemen met Ton Hoven, woordvoerder van RVO.nl.