BLIX introduceert nieuwe collega’s

De groei in expertise zet door

Eric Weekamp is bij BLIX gestart als consultant en project manager. Hij begeleidt een metocean meetcampagne voor RVO en werkt nu voor een Duitse offshore wind ontwikkelaar in Hamburg. Boyd van der Plas is gestart als associate bij BLIX. Hij is een ervaren claims- en contract manager met een heldere visie op de inrichting en de beheersing van contracten. Kunnen Eric en Boyd van toegevoegde waarde zijn voor uw onshore of offshore windproject?

Eric Weekamp – Consultant

Offshore windontwikkeling

Eric Weekamp werkt als consultant en project manager bij BLIX. Hij startte zijn carrière bij Innogy/Essent, waar hij werkzaam was als financial model lead & optimisation manager in het team dat een bieding deed voor de offshore Borssele 1&2 wind tender.  Op dit moment werkt hij voor een Duitse offshore wind ontwikkelaar en voor RVO begeleidt hij de metocean meetcampagne voor het windgebied Hollandse Kust (zuid).

Lange termijn focus

Eric Weekamp: "Toen ik begon met mijn carrière kwam ik er al snel achter dat ik mijn energie niet haal uit lange politieke discussies gecombineerd met een korte termijn focus, maar dat ik iets wil bijdragen dat voor een lange periode zal meegaan. Mijn ambitie is om met een lange termijn focus mijn impact te vergroten door groeiende kennis en knowhow. Ik ben ervan overtuigd dat een duurzame toekomst een noodzaak is en dat het daarnaast ook commercieel aantrekkelijk kan zijn.”   

Boyd van der Plas – Associate

Een contract is geen template

Boyd van der Plas heeft omvangrijke contract management ervaring. Als lead contract manager ontwikkelt en beheert hij grote en complexe contracten. Als lead claim manager is hij een expert in het voorbereiden en beheren van claims. Daarnaast is hij actief geweest als project manager in de laatste fase van projecten om er zeker van te zijn dat partijen hun scope afronden en niet eerder stoppen. Een contract is voor hem geen template, maar een op maat gemaakt inzicht van verantwoordelijkheden, rechten en aansprakelijkheden van partijen werkzaam in een project om het succes van een project veilig te stellen, zowel het grote plaatje als op detailniveau.

Gedeeld enthousiasme

Boyd van der Plas: “Ik draag graag mijn steentje bij aan de energietransitie vanuit een ondernemend oogpunt. Sinds oktober 2015 werk ik met BLIX samen in offshore windprojecten en deel hun enthousiasme en passie om dingen beter en snel gedaan te krijgen. Ik kijk ernaar uit om mijn werk uit te bouwen met het BLIX team in energietransitie projecten, onshore en offshore.”