BLIX behaalt ISO 9001:2015 certificaat

Verbetering van kwaliteit essentieel, maar wat betekent kwaliteit voor ons?

Op 24 april 2017 behaalde BLIX het ISO 9001:2015 certificaat. ISO is de internationale norm voor kwaliteitssystemen en geeft richtlijnen waar zo’n systeem aan moet voldoen.

De norm geeft richtlijnen de kwaliteit van processen. Het proces van bijvoorbeeld het opstellen en afhandelen van offertes op basis van een klantvraag, maar ook het proces voor de uitvoering van een project - van begin tot einde. Hoe borg je de kwaliteit? En hoe zorg je voor een continue verbetering? Essentiële vragen dus waar we mee aan de slag gingen en wat resulteerde in het felbegeerde ISO-certificaat. 

Waarom wil een bedrijf ISO 9001 gecertificeerd worden? Er is meer dan voldoende werk, klanten zijn tevreden en alles loopt prima. Manon Dikhoff, general manager van BLIX: “Al sinds haar start in 2009 draait bij BLIX alles om kwaliteit. In de eerste strategiebijeenkomsten zag het BLIX team het belang van het bieden van kwaliteit aan de klant. En dat is niet meer veranderd. Sterker nog, kwaliteit nam een steeds belangrijkere positie in en we leggen de lat steeds hoger.”

Toen we in 2015 een kwaliteitssysteem op gingen zetten (conform de toenmalige eisen van ISO 9001:2008) bleek dat we onbewust al veel verder waren dan we dachten. Continue verbeteringen aan werkprocessen, aan producten, aan medewerkers, en dat steeds met de klant in ons achterhoofd, waren al een belangrijk onderdeel van ons werk. Evaluaties met klanten over de kwaliteit van ons werk lieten hoge scores zien. Het bleek zelfs de voornaamste reden om opnieuw met BLIX in zee te gaan.

De continue focus op verbetering is inmiddels ingebed in onze bedrijfscultuur. En dat komt de kwaliteit van wat we leveren aan de klant ten goede. We willen vooral onze klanten zo goed mogelijk van dienst zijn. Om uiteindelijk de energietransitie te versnellen. Want daar doen we het voor.