Willem Schellingerhout

Willem Schellingerhout werkt als associate consultant en windturbine packagemanager bij BLIX Consultancy. Hij is een ingenieur met meer dan vijftien jaar ervaring in windprojecten op land en zee. Willem is een gedreven windturbine package-, tender- en contractmanager, maar is ook zeer ervaren als technisch projectmanager. Hij werkt voor BLIX als windturbine packagemanager bij Pure Energie / Windunie op de windprojecten op land Bijvanck, Weijerswold, Hulteweg-Zuid en Rietvelden. In deze projecten is hij verantwoordelijk voor het tenderen en contractmanagement van windturbines. Op het gebied van due diligences heeft hij BLIX ondersteund in diverse projecten, waarbij hij de risicoanalyse deed voor de planning, investering en operationele kosten in verschillende fasen van de projecten. Willem heeft o.a. gewerkt voor: Eolfi, EDF-EN, KCI Engineers, Typhoon Offshore and Damen Shipyard. 

Willem is een uitstekende onderhandelaar voor windturbine inkoop- en onderhoudscontracten. Hij kent de meeste windturbinemodellen voor land en zee, weet welke marktontwikkelingen er zijn en heeft een brede hands-on ervaring met contractcondities. Zijn analyses zijn sterk, zijn werkwijze regelmatig innovatief. Alles in het belang van een vlot lopend proces en het bereiken van het afgesproken resultaat.

“De on- en offshore windbranche is technisch innovatief, wat betekent dat ik moet blijven leren. Dit leren houdt mijn nieuwsgierigheid levendig en zorgt ervoor dat ik de samenwerking zoek met seniore consultants. Bij BLIX vind ik ervaren oren, ogen en hersenen om mee te sparren. Zo behaal ik het beste resultaat voor onze klant.”