Roy Bergsma

Roy Bergsma versterkt BLIX sinds september 2018. Roy heeft een mastergraad in Offshore Wind Engineering aan de TU Delft, deed onderzoek bij Siemens Wind en werkte als Maintenance Engineer bij Shell. Bij Siemens deed hij onderzoek naar drijvende windturbines op grote waterdieptes, bij Shell was hij verantwoordelijk voor de efficiëntie- en kwaliteitsverbetering van het asset management op de complexe raffinaderij Pernis. Het efficiënt spelen met wind en water wil hij graag verder uitdiepen. BLIX biedt hem die kans met inzet op strategische studies en lopende windenergieprojecten op land en op zee in diverse stadia van voorbereiding tot uitvoer.

Roy legt de lat hoog, heeft sterk analytische skills, is communicatief en een echte teamspeler. Hij is nieuwsgierig naar de mens, techniek en processen.

“In het huidige klimaat voel ik een grote urgentie om de energietransitie te versnellen. In en buiten de professionele sfeer werk ik graag aan projecten met een positieve impact, waarbij ik mijzelf ontwikkel op vele gebieden; BLIX is hiervoor de perfecte plek.”