Roeland Steenhuis

Roeland Steenhuis is algemeen directeur en manager windenergie op zee bij BLIX Consultancy. Zijn focus binnen BLIX ligt op de wereldwijde windenergie op zee projecten. Roeland heeft meer dan tien jaar ervaring in project- en contractmanagement in de de olie-, gas- en energie-industrie. Bij BLIX heeft hij verschillende klanten bijgestaan met het contracteren van windturbines, de scope bepaling van de Balance-Of-Plant en het begeleiden van bodemonderzoek campagnes voor wind op zee projecten.

Voordat hij bij BLIX kwam, was hij lead contracting manager bij het internationaal opererende tankopslagbedrijf Vopak binnen de Europa en Afrika Divisie. Zijn loopbaan begon bij Essent Projects en RWE Technology als engineering manager en projectleider.

Roeland creëert en behoudt het overzicht in complexe situaties, waardoor projecten efficiënt gemanaged worden. Hij is gedreven en resultaatgericht.

"Samen met het team van enthousiaste professionals van BLIX zal ik mijn ervaring op het gebied van project- en contractmanagement inzetten om bij te dragen aan een duurzame toekomst!"