Henk de Pater

Henk de Pater heeft meer dan 20 jaar ervaring als adviseur en project manager in (duurzame) energie projecten. Hij werkt zowel voor opdrachtgevers als -nemers.Voor BLIX werkt hij als senior consultant voor windenergie op zee projecten en als package manager balance of plant bij wind op land projecten.

Henk is een zeer vaardige internationale project manager in de fase van inkoop en bouw van windparken op land en zee. Hij is voor toekomstige windparken Hai Long 2 & 3 in Taiwan de risicomanager van BLIX, daarnaast is hij namens BLIX verantwoordelijk voor de civiele en elektrische infrastructuur bij windparken Etten-Leur, Bijvanck, Weijerswold en Coevorden-Zuid. In het recente verleden werkte Henk voor Eneco als technisch manager, plaatsvervangend project directeur en windturbine package manager op het 900 MW Navitus Bay wind op zee project in Engeland. Voor Boskalis was hij tender – en ontwerp manager tijdens het ontwikkelen en fabriceren van de mono-palen en transitie stukken bij het Veja Mate wind op zee project. Het Danish Investment Fund and Copenhagen Infrastructure Partners gaf hem opdracht de fabricage van het Schotse Beatrice wind op zee project te managen.

“Een project is succesvol als het aan drie criteria voldoet: op tijd, binnen budget en conform afgesproken kwaliteitseisen. Succesvolle projecten zijn grotendeels afhankelijk van de inzet van mensen en de teamgeest. Ik zorg voor de balans tussen de ‘blauwe’ en ‘menselijke’ kant. De blauwe kant zie ik als: details, interfacing, project kennis, processen en structuur. De menselijke kant gaat over: het welbevinden, de motivatie en verantwoordelijkheden van team leden.”